vineri, 4 iulie 2014

Amintiri dragi despre tara mea

  


   Sunt excursii si excursii, vizite si vizite, fiecare varsta are descoperirile ei, trairile ei. Fiecare intalnire trezeste sau omoara in noi diferite sentimente....
     "Prieten crescut la oras sau de o fiinta cu sufletul satului: casa in care ai intrat si-a regasit stapanul etern si locul firesc in curtile dorului. Iti multumesc pentru intelegerea si rabdarea de-a fi prieten al adancului, tovaras al linistei, joc peste fapte" (Lancram - L.Blaga)
      Aceste cuvinte ne asteptau la Lancram (casa memoriala a lui L. Blaga). Pentru noi ce-i care-i trecem pragul cu sfiala, cuvintele devin sfinte si mute, pentru a putea scrie in cartea de onoare. Si atunci cu evlavie ne lasam o parte din suflet acolo printre atata istorie si trecut, lasam o doza de prezent si luam cu noi imagini, senzatii care ne-au rascolit.
      Asa facem de fiecare data: lasam parti din suflet si ne umplem golul, cu amintiri. Frumoase amintiri iti creaza Romania! (iunie 2000)

Cantare vantului

„În iubire nimeni, nimeni
nu-şi ţine cuvântul.
Veşnic strâns îmbrăţişat
te-a ţinea numai pământul.”
Astfel cântă sfâşiat
lângă mine vântul,
când la dreapta, când la stânga,
lângă mine vântul.



                               Lucian Blaga - Cantare vantului

Februarie...

  E iarnă,  un amestec de toamnă târzie cu zile mohorâte,  cu ploi ba mocănești, ba torențiale. Cu zile ce par ușor a se lungi, cu haine mul...