luni, 7 iulie 2014

Fiecare cu lucrarea lui


    Vara asta mi-e dedicata in mare parte lucrarii de grad I. Am mai citit, am mai conspectat, facut planuri de idei pana acum, dar acum trebuie asamblata. Mi-am creat toate conditiile necesare de lucru: baietii la bunici, Cristi la serviciu aproape toata ziua, deci liniste si atmosfera de lucru.
       Dar.......la inceputul vacantei nu prea i-am bagat in seama, veneau, plecau, mai bateau ceva, mai o zi, doua pauza......e vorba de echipa de mesteri a vecinilor.
      Acum cred ca s-a schimbat, ca sunt cei care lucreaza in exterior la tencuiala. Vin la 7 cu precizie elvetiana si incep sa-si organizeze frontul de lucru:
- Baaa avem tigari?
- Daaaaaaaa!
- Cafea ati adus?
- Da, eu!
- Apa, aaaaapa avem?.....
- Daaaaaaa!
- Bine, ma, hai porniti muzica!
      Urca toti pe schela si dupa nici doua minute incep sa coboare pe rand, ca nu si-au luat toate sculele la ei. Se intalnesc jos si rad, ca iar trebuie sa urce. Sunt din nou sus pe schela si cioc, cioc, faaash, fash, taaaaaaaxiiiiiiiiii du-ma unde vrei......se aude atat de la radio, cat si din acompaniamentul unuia dintre ei! Ceilalti rad de el ca nu canta bine si strica piesa, se supara si ii provoaca pe ceilalti sa cante si sa te tii!
      Au decis sa opreasca muzica ca au nevoie de priza si incep sa converseze: ce-au mai facut in wkend, barfe din interiorul grupurilor de prieteni, cine s-a mai despartit, cine s-a mai cuplat, cine a refuzat oferte beton de lucru si prefera sa piarda vremea (ca asa sunt oamenii...concluziile lor) dar ceea ce e fantastic ca fiecare propozitie se termina cu o trimitere la origini, indiferent de contextul sau personajul despre care se vorbeste.
      Acum e liniste, ca dupa doua ore de lucru sunt in pauza :)

revin cu completari :)

      Intr-o pauza de-a mea, la bucatarie, ca eu doar mut frontul de lucru de la birou la aragaz :) aud perfect dialogul lor, care este savuros, si-mi pare rau ca nu am timp mai mult sa stau sa ascult, eventual sa notez tot.
-Bai ati vazut ca tot wkendul au arata-o pe Elena Udrea si prietenele, la aerobic?
-Da, ma, numai pe curul ei au tinut camera de filmat! (rasete)
-Oare au facut audienta?
-Pai tu ce crezi, nu stii ca au aratat-o si la plaja...........
-Ma arata bine, se intretine .....cred ca o voteaza cativa barbati :))))))))

Februarie...

  E iarnă,  un amestec de toamnă târzie cu zile mohorâte,  cu ploi ba mocănești, ba torențiale. Cu zile ce par ușor a se lungi, cu haine mul...