miercuri, 20 mai 2015

Viata de scolar

     Nu sunt adepta sunatului invatatoarelor pentru temele copiilor, caci ma pun in situatia lor, cum ar fi sa ma sune pe mine toti parintii sau doar o parte pentru a clarifica situatia temelor pe care le dau sau a proiectelor pe care le derulam. Si in felul acesta incerc sa-i responsabilizez si pe baieti in ceea ce priveste temele, sa fie atenti la ceea ce li se spune la scoala.
     Totul bine si frumos pana azi, cand.....cei doi baieti sunt prinsi in febra examenelor. Cu Dragos nu te mai poti intelege de o saptamana pentru ca au inceput examenele de evaluare la clasa a II a.
Dar sa nu ramana in urma David, ne- a anuntat de saptamana trecuta ca va avea examen pentru permis de biciclete. Informatia mi- a trecut usor pe la urechi si intr- o doara l- am intrebat daca are nevoie de ajutor. Atat mi- a trebuit. Sigur ca da! E un examen foarte serios, care se va desfasura in prezenta dnei invatatoare de la clasa lui, o alta invatatoare si poate chiar si dna director, daca are timp si nu merge la examenele lui Dragos :))
     Lucrurile merg bine, mai intreba una alta pe mine, pe Dragos, dar lucrurile scapa de sub control. Marti vine furios de la scoala si ma declara vinovata ca nu i-am pus un sul de hartie pentru contruirea unei masini. Mi-am pus cenusa in cap si m-am oferit ca-l ajut pentru examen. Mi-a cerut sa-l ajut la partea de teorie, si-a facut o schita (a desenat o bicicleta si a trecut componenetele) si a inceput sa invete teoria pentru "sala".
     Azi alta minune.....mama cauta o poza, permisul va avea si o poza. Bun, hai sa vedem. In ultimii ani ei si-au facut poze impreuna si eu iau o poza din care il elimin pe Dragos. Atat mi-a trebuit!
Mama denaturata! Mama, tu iti bati joc de examenul meu! Ce poza e asta taiata......ta- su mai inspirat, hai sa mergem la studio sa-ti faca o poza.....asta a fost punctul in care am indraznit sa o intreb pe Frau Sink cum sta treaba cu acest examen pentru permisul pentru biciclete .....
      Sincer o admir pentru cata imaginatie are, dar in acelasi timp o invidiez pentru daruirea cu care copiii se implica in proiecte si cat de serios trateaza totul. As vrea sa am si eu astfel de elevi!