vineri, 9 mai 2014

E furtuna iar.........dar coafura rezista!

Pastreaza-ti calmul, dimineata cand toata lumea e indispusa ca, iar e dimineata si e luni si nu e wkend. Atunci cand lucrurile puse la locul lor au disparut pur si simplu si nu a fost nici un martor sa ne dea vreun detaliu pe unde ar putea fi.....dar mama are deja si calitatea de detectiv si daca trag usor perdeaua, sigur acolo gasesc marul discordiei (acel lucru pe care-l cautam deja innebuniti de 10 minute).
Stai calm cand vin scadentele.
Pastreaza-ti calmul cand esti la scoala si spui de 100 de ori un lucru si te ignora sau chiar iti spun in fata "va stresati degeaba"!
Stai calm in fata unor ineptii si cerinte!

Asa ca pe langa respiratul adanc, numaratul pana la 10, crima pe care tocmai am savarsit-o in gand, cu un scenariu de Oscar raman 10 reguli de aur, daca va tin nervii sa le aplicati:

1. Nu tipa la copil atunci cand el e furios
 2. Nu incerca sa discuti rational cu un copil care este in mijlocul unei crize de nervi, isterie sau furie 
3. Trebuie sa fii atent la reactiile tale fizice
 4. Evita cat poti sa iti lovesti copilul
 5. Abordeaza diferit copiii foarte mici cand sunt furiosi
 6. Nu face o scena in fata lui
 7. Pedepseste-i purtarea gresita, nu furia 
 8. Nu aplica pedepse foarte severe
 9. Ia o pauza
 10. Cand esti nervos, da raspunsuri care pot servi drept model pentru copil 

Si dupa ce ai aplicat cel putin jumatate din regulile de mai sus sigur stima de sine este la maxim, linistea s-a instalat in casa, copilul e fericit, facturile s-au platit singure, seful e incantat de ultimul raport pe care i l-ai trimis!Iar tu esti Zen, ti-ai pastrat calmul!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Februarie...

  E iarnă,  un amestec de toamnă târzie cu zile mohorâte,  cu ploi ba mocănești, ba torențiale. Cu zile ce par ușor a se lungi, cu haine mul...