sâmbătă, 28 martie 2020

Jurnal de carantină Covid 19 - Ce mâncăm azi?

   
Episodul 2, Ce mâncăm azi?

  Dacă voi dezvolta o traumă,  va fi din cauza acestei întrebări: Ce mâncăm azi?
Norocul meu este ca ma trezesc foarte devreme și savurez vreo 2 ore în liniște cafeaua.Apoi se declanșează taifunul: ce mâncăm bun la micul dejun? Ce ne faci bun azi la prânz? La ce te-ai gândit că mâncăm la cină? Ceva dulce ne faci și nouă?
      Prima săptămână de carantină a debutat cu o curățenie generală. Arată livingul de zici ca scoteam apartamentul la vânzare. Un mirositor nou de vanilie, agățat discret intr-un colț, un betisor parfumat aprins din când în când, plus tămâierea cu adaos de miros de ceva ulei esential. Era atmosferă perfectă de stat la șuetă cu un pahar de vin sau o cafea pe coltarul nou, piesa de rezistență a livingului.
Dar....s-a declanșat starea de urgență în țară! Asta a declanșat poftă de mâncare și " mi-e foaaaameee" a devenit sloganul zilei.
        A doua săptămână de carantină: la noi miroase ca la Vamă :))) în vremurile bune! Ciorbite, tocănițe, 10 tipuri de fasole de post, ceapă, condimente.....s-a dus liniștea cafenelei. De la 7 si pana la 21 zdrangane vasele și bolborosesc oalele vesele pe foc.

Dacă nu mi-e o ciudă pe oamenii ăștia de știință, că n-au fost în stare să scoată niste pastile de mic dejun, prânz și cină și la un preț mai mare, cu aromă de clătite, plăcinte, prăjituri.
Păi nu mergeam cu o plasuta și luăm câteva cutii și nu ma mai durea capul unde se mai găseste  făină, drojdie și ce gătesc azi. Nu mai spălam 10 ture de vase și încă pe atâtea tacâmuri!
Dacă și Gesy a ajuns să sară ca arsă când aude ușa de la frigider, e grav! In ea imi era speranța că face echipă cu mine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Februarie...

  E iarnă,  un amestec de toamnă târzie cu zile mohorâte,  cu ploi ba mocănești, ba torențiale. Cu zile ce par ușor a se lungi, cu haine mul...