duminică, 1 iunie 2014

La multi ani Dragos si David!

 
Poate e cea mai ciudata relatie care exista, aceea care se formeaza intre parinte si copil! O relatie ce are la baza iubirea neconditionata, sacrificiul suprem, egoism, lasitate, autoritate, critica, sprijin. O relatie ce uneori merge ca la carte, parca urmeaza niste tipare si in acest sens totul devine usor pentru ca atat tu ca parinte, cat si copilul se conformeaza acestui tipar si lumea din exterior te admira: wau ce relatie perfecta.

Dar ce te faci cand copilului nu i se mai potriveste nici o masura si tu trebuie sa-i construiesti unicul tipar? Consider ca aici e reusita! Cand zilnic ai o noua provocare, cand zilnic inveti o noua lectie: aceea a rabdarii, a tactului, a umorul, a incapatanarii, a tacticilor de razboi.....ohooo si cate si cate mai inveti, daca vrei bineinteles!
O viata fara copii probabil ca este una tihnita, asezata, dar ca o petrecere fara tort si focuri de artificii!
Dar o viata, cand vezi zilnic licarirea bucuriei din ochii lor, valoreaza cat o comoara!

La multi ani dragi copii, sa aveti parte de o viata linistita, tihnita, plina de bucurii si fericire!


“Copilului poţi să-i spui tot, tot; întotdeauna m-a uimit cât de puţin cei mari, taţii şi chiar mamele, îşi cunosc copiii. Copiilor nu trebuie să le ascunzi nimic sub pretextul că sunt încă mici şi e prea devreme pentru ei să ştie ceva. Ce idee tristă şi nefericită! Şi ce bine îşi dau seama copiii că părinţii lor îi cred prea mici şi prea neştiutori, când ei, în realitate, înţeleg totul. Adultul nu ştie că, până şi în chestiunea cea mai dificilă, copilul îi poate da un sfat util.”– Dostoievski